Recept: VEPŘOVÉ MEDAILONKY S OCHUCENÝM BRAMBOREM A PÓRKEM

24.01.2021

INGREDIENCE - FOTONÁVOD - RECEPT - ROZVOZ 

VEPŘOVÉ MEDAILONKY S OCHUCENÝM BRAMBOREM A PÓRKEM

Ingredience na 2 porce

1 šalotka
pórek
150g vepřová pečeně
4 ks brambor
1 estragon nebo máta
zakysaná smetana

Postup přípravy

1) Oloupejte a nakrájejte brambory na větší kousky. Oloupejte a nakrájejte šalotku na drobno.

2) Vezměte hrnec, napusťte do něj 400ml vody a dejte vařit vodu. Vodu osolte. Jakmile voda vře, vložte do ní brambory. Vařte cca 15 minut. Jak budou brambory hotové, vodu sceďte a vraťte brambory zpět do hrnce. Přidejte a vmíchejte k nim lístky estragonu nebo máty.

3) Vezměte si pórek, rozkrojte jej podélně na půl a poté na malé kousky.

4) Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou šalotku a nechte zpěnit cca 5 minut. Poté přidejte a osmažte pórek asi 4 minuty. Ztlumte plamen na minimum, podlévejte vodou a duste po dobu 8 minut. Poté plamen vypněte a vmíchejte do jídla opatrně zakysanou smetanu. Při 2 porcích stačí půlka kalíšku smetany. Osolte a opepřete. Mix nesmí vřít, aby se nevytvořily hrudky.

5) Vezměte si novou pánev , přidejte do ní olej. Jakmile bude olej vařící, přidejte medailonky a ty z každé strany 4 minuty opečte nebo dokud nebudou uvnitř růžové. Tip kuchaře: Nakonec přidejte kostičku másla. Dejte stranou.

Dochuťte solí a pepřem. Dejte minutku odpočnout.

6) Můžete servírovat na talířek. Brambor posypaný estragonem či mátou s vepřovými medajlonky a pórkovou omáčkou.

Easy Jídlo. Dobrou chuť!

Délka přípravy přibližně 30 minut. 

Alergeny: laktóza 

Vyzkoušejte naše recepty v kompletní službě Easy Jídlo boxu. Vyberte si jídlo a o vše ostatní se postaráme!


Sledujte naše sociální sítě