Recept: CHICKEN TIKKA MASALA

25.02.2021

INGREDIENCE - FOTONÁVOD - RECEPT - ROZVOZ 

CHICKEN TIKKA MASALA

Ingredience na 2 porce

2 ks - kuřecí prsa

2 stroužky česneku
1 hrneček rýže
1 chilli paprička
1 červená cibule
1 balíček fazolových lusků
3 cm kořene zázvoru
1 polévková lžíce tandoori pasty
200 ml nakrájených loupaných rajčat
100 ml bílého jogurtu

Pro bezmasou variantu použijte místo kuřecího masa tofu.


Postup přípravy:

1) Nachystejte si hrnec, napusťte do něj vodu, přidejte lžíci soli, zalejte olivovým olejem a dejte vařit. Jakmile voda vaří, vložte do ní rýží a vařte po dobu 20 minut. Po 20 minutách dejte stranou odpočinout.

2) Nakrájejte na malé kostičky kuřecí kousky (3 cm).

3) Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte na drobné plátky. Nakrájejte nadrobno chilli papričku. Vezměte fazolové lusky, odkrojte konce a vyhoďte. Zbytek lusku rozkrojte na půl. Nastrouhejte nadrobno zázvor.

4) Vezměte si větší pánev, nalijte do ní olej. Jakmile je olej horký, vložte osolené a opepřené kuřecí kousky. Osmažte dokud nejsou kuřecí kousky dozlatova propečené (cca 5 minut). Poté odstraňte z pánvičky.

5) Ztlumte oheň , využijte stejnou pánvičku, přidejte do ní ½ lžíce oleje. Vložte cibuli a fazolky. Vařte 3 minuty.

6) Vložte česnek, chilli a zázvor a vařte opět 1 minutu.

7) Přidejte tandoori pastu a vařte ještě 2 minuty.

8) Nakonec přidejte loupaná rajčata a nechte probublat cca 3 minuty, osolte.
Tip kuchaře: přidejte lžíci cukru.

9) Přidejte kuřecí kousky do mixu a nechte vařit na malém plameni dokud omáčka nezhoustne (cca 4 minuty).

10) Když je omáčka hustější, vypněte a vmíchejte 2/3 bílého jogurtu. Opatrně, ať se vám nevytvoří hrudky.

11) Můžeme servírovat. Rýže, curry a na stranu dle preferencí vložit lžičku bílého jogurtu na zjemnění. 

Easy. Hotovo. Dobrou chuť. 

Délka přípravy: do 30 minut

Alergeny: mléko, vejce, obiloviny

Vyzkoušejte tento i naše další recepty v kompletní službě Easy Jídlo boxu. 

Vyberte si jídlo a o vše ostatní se postaráme!


Sledujte naše sociální sítě

Instagram - Facebook - Twitter - Youtube