Recept: CHICKEN TIKKA MASALA
INGREDIENCE - FOTONÁVOD - RECEPT - ROZVOZ
CHICKEN TIKKA MASALA
Ingredience na 2 porce
2 ks - kuřecí prsa
2 stroužky česneku
1 hrneček rýže
1 chilli paprička
1 červená cibule
1 balíček fazolových lusků
3 cm kořene zázvoru
1 polévková lžíce tandoori pasty
200 ml nakrájených loupaných rajčat
100 ml bílého jogurtu
Pro bezmasou variantu použijte místo kuřecího masa tofu.

Postup přípravy:
1) Nachystejte si hrnec, napusťte do něj vodu, přidejte lžíci soli, zalejte olivovým olejem a dejte vařit. Jakmile voda vaří, vložte do ní rýží a vařte po dobu 20 minut. Po 20 minutách dejte stranou odpočinout.
2) Nakrájejte na malé kostičky kuřecí kousky (3 cm).
3) Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte na drobné plátky. Nakrájejte nadrobno chilli papričku. Vezměte fazolové lusky, odkrojte konce a vyhoďte. Zbytek lusku rozkrojte na půl. Nastrouhejte nadrobno zázvor.
6) Vložte česnek, chilli a zázvor a vařte opět 1 minutu.
7) Přidejte tandoori pastu a vařte ještě 2 minuty.
8) Nakonec přidejte loupaná rajčata a nechte probublat cca 3 minuty, osolte.
Tip kuchaře: přidejte lžíci cukru.
9) Přidejte kuřecí kousky do mixu a nechte vařit na malém plameni dokud omáčka nezhoustne (cca 4 minuty).
10) Když je omáčka hustější, vypněte a vmíchejte 2/3 bílého jogurtu. Opatrně, ať se vám nevytvoří hrudky.
11) Můžeme servírovat. Rýže, curry a na stranu dle preferencí vložit lžičku bílého jogurtu na zjemnění.
Easy. Hotovo. Dobrou chuť.

Délka přípravy: do 30 minut
Alergeny: mléko, vejce, obiloviny
Vyzkoušejte tento i naše další recepty v kompletní službě Easy Jídlo boxu.
Vyberte si jídlo a o vše ostatní se postaráme!