Recept: NUDLE PO ČÍNSKU S FILÍROVANÝM STEAKEM

21.03.2021

INGREDIENCE - FOTONÁVOD - RECEPT - ROZVOZ 

NUDLE PO ČÍNSKU
S FILÍROVANÝM STEAKEM

Ingredience na 2 porce

100 g nudlí

2 ks hovězího masa

1 stroužek česneku

1 zelená paprika

1 jarní cibulka

½ kávové lž. drceného sušeného chilli

1 polévková lžíce octu z rýže

1 kávová lžička čínského koření (5 spices)

½ lžičky nakrájeného kořene zázvoru

2 polévkové lžíce ústřicové omáčky

1 ½ polévkové lžíce sójové omáčky

Postup přípravy:

1) Nakrájejte si všechny suroviny: jarní cibulku - zvlášť zelenou a bílou část. Vykrojte papriku a nakrájejte na nudličky. Nakrájejte na plátky česnek.

2) Oloupejte zázvor a nastrouhejte.

3) Steak si vytáhněte z lednice a ohřejte na pokojovou teplotu, omyjte, osušte, osolte a opepřete.

4) Připravte si do hrnce vodu a dejte vařit. Jakmile voda vaří, přidejte čínské nudle a povařte 4 minuty. Po 4 minutách slejte vodu z nudlí. Zalejte je studenou vodou a nechte je na straně.

5) Vezměte si pánev, dejte na ní rozpálit 1 lžíci olivového oleje, jakmile je olej horký přidejte papriku, cibulku bílou část na 2 minuty, poté česnek, zázvor a chilli . Míchejte další 3 minuty a zaprašte kořením 5 spice. Po 1 minutě přidejte kapku rýžového octu, sójovou omáčku a ústřicovou omáčku. Tip: Můžete dochutit lžící cukru.

6) Zatímco se dělá zeleninový mix, vezměte si jinou pánev a dejte rozpálit 1 lžíci olivového oleje. Steak rozkrojený na nudličky vložte na rozpálený olej a opečte 4 minuty.

7) Odstraňte vodu z nudlí. Přidejte nudle do kořeněného zeleninového mixu a pořádně promíchejte spolu s nudličkami masa.

8) Můžete servírovat například na hluboký talíř nebo do misky. Easy! Dobrou chuť.

Délka přípravy: do 30 minut

Alergeny: sója, vejce, ryba, obiloviny

Vyzkoušejte tento i naše další recepty v kompletní službě Easy Jídlo boxu. 

Vyberte si jídlo a o vše ostatní se postaráme!


Sledujte naše sociální sítě

Instagram - Facebook - Twitter - Youtube